Quizzes

QUIZ 1 QUIZ 2 QUIZ 3 ANSWERS

 

QUIZ 1 - Quick General Quiz

1.  Eugenics is

          a)  a method to modify the DNA in foods

          b)  a way to improve humankind by selective breeding

          c)  a sequence of harmonic changes in Gregorian chant

 

2.  A haggis is

          a)  a weird dish popular in Scotland

          b)  one of the witches from Macbeth

          c)  a floatation bladder on seaweeds

 

3.  St. Helena is

          a)  an island in the south Atlantic

          b)  the patron saint of dogs

          c)  a malodorous cheese from Quebec

 

4.  A sinistral person is

          a)  a dangerous satanist

          b) most likely a criminal

          c) left-handed

 

5.  The seven dwarfs were

          a)  a group of racist black-face minstrels

          b)  a cluster of carved figures on Mount Rushmore

          c)  a group of perjuring tobacco company executives

 

Return to top of page   See Quiz Answers


 

QUIZ 2 - HERE IS FUN LITTLE QUIZ FROM HISTORY

 

1.  Samuel Pepys was

          a)  a Hebrew Prophet

          b)  a 17th century English diarist

          c)  the breeder of King Charles spaniels

 

2.  Cesare Lombroso was

          a)  leader of 1930s swing band

          b)  the chef who invented Caesar salad

          c)  a 19th century phrenologist

 

3.  Linnaeus was

          a)  the founder of biological classification

          b)  an obscure mathematical algorithm

          c)  the inventor of Linoleum

 

4.  The Sun King was

          a)  Louis XIV of France

          b)  a brand of orange juice

          c)  an avant garde jazz musician

 

5.  Darwin was

          a)  an extinct Pacific island finch

          b)  a town in the Hebrides

          c)  a 19th century scientist or natural philosopher

 

Return to top of page   See Quiz Answers

 


 

QUIZ 3 - CHALLENGE YOURSELF WITH SOME BIOLOGY

 

1.  The world’s most northerly population of scorpions is found in

          a)  Canada

          b)  Italy

          c)  England

 

2.  Edible potatoes originated in

          a)  Russia

          b)  South America

          c)  Tristan da Cunha

 

3.  Lichens are

          a)  protective leggings

          b)  deep fried entrails

          c)  fungi and algae living together

 

4.  Sloths are

          a)  hairy South American mammals

          b)  unpleasant liquid wastes

          c)  useless lazy bums

 

5.  The molecular clock is

          a)  a bigger and better version of the atomic clock

          b)  a chemical used to time the sequence of explosions in firecrackers

          c)  a method to date evolutionary events using changes in DNA


 

ANSWERS

 

General

Quiz

History 

Quiz

Biology

Quiz

1 - b

2 - a

3 - a

4 - c

5 - c

1 - b

2 - c

3 - a

4 - a

5 - c

1 - c

2 - b

3 - c

4 - a

5 - c

Got them all right? Brilliant, go to the top of the class!

Got them all wrong? Should have worked harder at school!

Somewhere in between? Join the club!

Return to top of page